L’ampliació del Port de València, a debat en el cicle de trobades virtuals de Fundació Scito i la CCTV

València, 28 de juliol de 2020. Fundació Scito i la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana posaren sobre la taula el debat al voltant de l’ampliació del Port de València en unes trobades en línia que van tindre lloc durant el mesos de juny i juliol. Aquestes sessions virtuals reunien els agents principals en la gestió d’aquest projecte que ha estat un punt calent des del seu inici en 1986.

El primer dia, 29 de juny de 2021, s’exposaren les característiques del projecte d’ampliació, les raons que el motivaven i les previsions de futur. Les següents es dedicaren als impactes sobre la ciutat i el seu entorn des de diferents punts de vista: del seu impacte ambiental i econòmic, sobre el transport, i sobre el model territorial, urbà i metropolità que s’havia anant proposant als distints instruments d’ordenació de l’Horta i del Litoral.

Les jornades, que comptaren amb l’assistència de més de 200 participants, van acollir, entre d’altres, amb el conseller de Política Territorial, Arcadi España; el president de l’APV, Aurelio Martínez; el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; i l’alcalde de València, Joan Ribó. En ell també vàren participat membres de col·lectius ecologistes a través de les seues preguntes.

L’esdeveniment ha quedat enregistrat i es pot accedir al contingut mitjançant el següent enllaç: http://debatport.scito.org/

Share This Post

More To Explore