Novetats
Tot sobre els nostres projectes, activitats culturals, organització d'esdeveniments...

Carme Pinyana publica un compendi personal de bons llibres en català del segle XXI
València, gener 2022. El nou llibre de l’editora Carme Pinyana, De lectures i digestions, és una recapitulació, valorativa i personal, que fa de guia a través de algunes de les millors obres editades en català durant aquest segle. Carme Pinyana és una lectora voraç i ho deixa patent amb aquesta recopilació de recomanacions que acosten la literatura al públic en forma de petites ressenyes personals. Es tracta d’un elogi a la lectura i una invitació a tothom a gaudir-ne. «L’únic objectiu ha estat compartir les opinions favorables que m’han merescut, com a lectora alegre, despreocupada i un poc ansiosa, aquests llibres», explica l’autora.

De lectures i digestions és la primera obra publicada per Scito Edicions aquest any 2022. El llibre, que ja està disponible es paper, pot adquirir-se a través de la pàgina web de l’editorial: https://scitoedicions.org/producte/de-lectures-i-digestions-llibres-del-segle-xxi-per-a-insaciables/ Descobreix més de l’autora i el llibre Carme Pinyana Garí (Almassora, 1961) és l’editora de la Universitat Jaume I. Ha publicat articles sobre edició i literatura, així com microrelats; i ha comissariat diversos catàlegs de projectes expositius i divulgatius de la literatura. Pinyana també és patrona
de la Fundació pel Llibre i la lectura, en nom de l’Associació d’Editors del País Valencià, i forma part de la comissió de publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats, associacions on participa activament, així com en la Unión de Editoriales Universitarias Españolas.
Informació d’interés:
Llibre físic: https://scitoedicions.org/producte/de-lectures-i-digestions-llibres-del-segle-xxi-per-a-insaciables/

Scito Edicions presenta el llibre ‘De Dunkerque al Montgó: l’aventura de la mesura del metre’
El llibre, que relata els orígens deniers de sistema mètric actual, serà presentat a la Fira de l’Llibre de València
València, 18 d’octubre. Un any després de la seva publicació, ‘De l’Dunkerque a l’Montgó: l’aventura de la mesura de metro’, es presenta a la Fira de el llibre de València.
L’acte tindrà lloc el 19 d’octubre, a les 19.15 hores, a la sala 2 del Museu de Ciències Naturals i estarà a càrrec de Juan Bisquert, editor científic de la publicació.
El llibre és un testimoni d’una de les grans aportacions de la Revolució Francesa: la unificació de el sistema mètric decimal uniforme, encarregada per l’Assemblea Nacional a l’Acadèmia de Ciències de Paris. La idea dels revolucionaris era crear un sistema de mesura igualitari que exportar a altres països i acabar amb els obstacles a el comerç i el desenvolupament científic.
Més sobre el llibre
Mira l’booktrailer: https://youtu.be/JZyomNuJaHQ
Descarrega o compra el llibre: https://scitoedicions.org/producte/marite-i-les-dones-gori-la/

Literatura a indrets singulars: Scito Edicions participa a La Vall dels Llibres
València, 27 de setembre del 2021. Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 1a Fira d’editorials independents i de proximitat de la Valldigna amb el Monestir de Santa Maria de la Valldigna com a coprotagonista. L’editorial valenciana Scito Edicions hi va participar el 25 i 26 de setembre amb diverses activitats i amb un punt de venda de l’editorial.
La presentació de Marite i les dones goril·la, de Teresa Sanchis Labiós, va marcar el punt d’inici de les activitats de la fira. A la presentació hi va intervenir l’escriptora valenciana Isabel Canet juntament amb l’autora del llibre. L’activitat va estar amenitzada per l’actuació en directe del músic Francesc Pedroche, conegut artísticament com a Doctor Dropo.


La següent activitat organitzada per l’editorial va tenir lloc el diumenge 26 amb l’acte de presentació de Contes de la Gran Tartària i de més enllà, d’Encarna Sant-Celoni i Verger. A l’acte va intervindre l’escriptora valenciana Lourdes Boïgues, així com Maria Escrihuela, amiga de l’autora. Els espectadors van gaudir d’una lectura dramatitzada del conte El llenyataire i la Mort, una de les històries de les que es compon el llibre, de la mà de l’actriu Sara Sabater Tarín.

Scito Edicions, un projecte de Fundació Scito
Scito Edicions naix el 2017 com a projecte de la Fundació Scito, entitat l’activitat principal de la qual és l’organització de conferencies científiques internacionals. El compromís amb la societat i el gust per la literatura va impulsar a la fundació a crear la seua pròpia marca editorial mitjançant la qual es publiquen obres de divulgació, ficció i assaig.

Literatura al bus: Col·laboració de Fundació Scito i l’EMT la Setmana Europea de la Mobilitat
València. 27 de setembre del 2021. Del 16 al 22 de setembre la ciutat de València s’ha omplit d’activitats amb motiu de la Setmana Europeu de la Mobilitat. Fruit d’una col·laboració entre Fundació Scito i EMT València, els usuaris de l’autobús han pogut amenitzar el seu viatge escoltant els audiorrelats del llibre València en Línia. Trenta històries en el bus, als quals podien accedir a través de QRs disponibles en totes les parades de la xarxa.

Dia sense cotxe, però amb literatura:
El dia 22 de setembre, amb motiu del Dia sense cotxes, els usuaris d’EMT van assistir a les lectures de diversos relats del llibre de la mà de les seues autores i de l’actriu Pepa Juan. La jornada es va iniciar amb la lectura de Susana Gisbert del seu relat L’absència.
Seguidament, hi va intervenir Teresa Sanchis Labiós amb la lectura de Vides Tancades a la línia 31. Per últim, l’actriu Pepa Juan va llegir el relat Línia 8, d’Isabel Ribes. Així, la col·laboració entre EMT i Fundació Scito va donar lloc a l’apropament de la literatura a la ciutadania i va amenitzar el trajecte dels usuaris amb històries curtes i divertides.


València en línia, audiorrelats per a amenitzar el teu trajecte
Gaudeix de les històries i… bon viatje!
València en Línia. Trenta històries en el bus. Més sobre el llibre ací: https://scitoedicions.org/producte/valencia-en-linia-trenta-histories-en-el-bus/

Fundació Scito i l’EMT col·laboren per apropar la literatura a la ciutadania en la setmana de la Mobilitat
- Les activitats programades tindran lloc del 16 al 22 de setembre, en especial aquest últim, Dia Mundial sense Cotxe
València, 31 d’Agost del 2021. Del 16 al 22 de setembre, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, els usuaris de l’EMT tindran l’oportunitat de gaudir durant el seu trajecte dels relats de València en Línia. Trenta històries en el bus, un llibre publicat per Scito Edicions que conta diferents vivències, imaginàries o no, viscudes per diferents usuaris de l’EMT.
A través de la integració de còdics QR en les parades de la xarxa d’autobusos, els ciutadans podran accedir a diferents audiorrelats que amenitzaran el seu viatge. A més a més, amb motiu del Dia sense cotxe, 22 de setembre, en que l’autobús és gratuït per a tots els usuaris, autores de relats i l’actriu Pepe Juan llegiran la seua història en parades seleccionades.
La col·laboració entre EMT i Fundació Scito pretén apropar la literatura a la ciutadania, alhora que amenitzar el trajecte amb històries curtes i divertides.
‘València en Línia’, de concurs a publicació
Aquesta no és la primera ocasió en la qual Scito Edicions i EMT col·laboren. De fet, va ser en 2018, quan es publica València en Línia. Trenta històries en el bus, fruit d’un concurs convocat per les dues entitats. Ara, tornen a treballar juntes per tal de promoure un transport sostenible, accessible i que aprope la cultura als ciutadans.