Novetats

Tot sobre els nostres projectes, activitats culturals, organització d'esdeveniments...

Fundació Scito participa com a patrocinador en la “Space Apps Challenge” de la NASA

València, gener 2023. 

Fundació Scito aposta de nou per la ciència participant com a patrocinador del “Space Apps Challenge”, el major hackaton mundial de 48 hores promogut per la NASA. L’esdeveniment es va celebrar el passat mes d’octubre en més de 152 ciutats i van participar 58.000 persones de forma simultània.

Des de l’any 2012, el Space Apps Challenge ha comptat amb la participació de més de 280.000 persones de més de 185 països, on milers d’equips han demostrat creativitat i treball en equip per a resoldre els reptes plantejats per la NASA. Els projectes, enfocats a persones amb diferents habilitats i capacitats de totes les edats i nivells d’estudis, se sotmeten a rondes d’avaluació per a determinar els guanyadors mundials del Desafiament Internacional d’Aplicacions Espacials de la NASA, on es premien els projectes més innovadors i impactants. Els projectes van des del desenvolupament de programari, passant per la ciència de dades o la creació de contingut fins a la invenció d’històries.

Aquesta edició, el Space Apps Challenge va comptar amb el suport de 13 agències espacials de tot el món, més de 5.500 projectes, 8.700 equips de treball i es van afrontar 30 reptes utilizant dades oberts i gratuïtes de la NASA per a contribuir a missions d’exploració de l’espai i ajudar a millorar la vida en la Terra. Els guanyadors de València van ser guardonats amb un viatge a l’Observatori Astronòmic de Aras de los Olmos, passant a la següent fase on van competir contra els guanyadors de la resta de ciutats participants, premiant als guanyadors mundials amb un viatge a Cabo Canaveral.

Més enllà de Nostraciutat, un lloc ideal on viure aventures insospitades

El nou conte infantil de Lourdes Boigues ‘Més enllà de Nostraciutat’, publicat per Scito Edicions.

La protagonista d’aquesta història és l’Aurora, una xiqueta que es troba en una ciutat que, tot i haver sobreviscut a les adversitats del canvi climàtic, és plena d’aventures però també d’amenaces i perills. Aurora viu a un ‘bosc d’edificis’ governat per sàvies i controlada per drons on podrem acompanyar-la en la recerca de sa mare desapareguda.

Aquesta tendra aventura ambientada a un futur distòpic conté il·lustracions a càrrec de l’artista valenciana Aida Ibañez, @aidartist a les xarxes socials, que, amb un gust excepcional, acompanyaran els menuts en aquesta lectura.

Ja pots adquirir el llibre a la nostra tenda online: https://scitoedicions.org/producte/mes-enlla-de-nostraciutat/

Més sobre l’autora del llibre

Lourdes Boïgues, llicenciada en Dret per la Universitat de València, ha sigut guardonada amb 7 premis literaris al llarg de la seua carrera i tot i que la majoria de les seues obres són novel·les o relats infantils, també ha publicat narrativa per a adults. Per una altra banda, li agrada dedicar temps als lectors fent animacions i contacontes en centres educatius.

Carme Pinyana publica un compendi personal de bons llibres en català del segle XXI

València, gener 2022. El nou llibre de l’editora Carme Pinyana, De lectures i digestions, és una recapitulació, valorativa i personal, que fa de guia a través de algunes de les millors obres editades en català durant aquest segle. Carme Pinyana és una lectora voraç i ho deixa patent amb aquesta recopilació de recomanacions que acosten la literatura al públic en forma de petites ressenyes personals. Es tracta d’un elogi a la lectura i una invitació a tothom a gaudir-ne. «L’únic objectiu ha estat compartir les opinions favorables que m’han merescut, com a lectora alegre, despreocupada i un poc ansiosa, aquests llibres», explica l’autora.

De lectures i digestions és la primera obra publicada per Scito Edicions aquest any 2022. El llibre, que ja està disponible es paper, pot adquirir-se a través de la pàgina web de l’editorial: https://scitoedicions.org/producte/de-lectures-i-digestions-llibres-del-segle-xxi-per-a-insaciables/ Descobreix més de l’autora i el llibre Carme Pinyana Garí (Almassora, 1961) és l’editora de la Universitat Jaume I. Ha publicat articles sobre edició i literatura, així com microrelats; i ha comissariat diversos catàlegs de projectes expositius i divulgatius de la literatura. Pinyana també és patrona
de la Fundació pel Llibre i la lectura, en nom de l’Associació d’Editors del País Valencià, i forma part de la comissió de publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats, associacions on participa activament, així com en la Unión de Editoriales Universitarias Españolas.

Scito Edicions presenta el llibre ‘De Dunkerque al Montgó: l’aventura de la mesura del metre’

El llibre, que relata els orígens deniers de sistema mètric actual, serà presentat a la Fira de l’Llibre de València
València, 18 d’octubre. Un any després de la seva publicació, ‘De l’Dunkerque a l’Montgó: l’aventura de la mesura de metro’, es presenta a la Fira de el llibre de València.

L’acte tindrà lloc el 19 d’octubre, a les 19.15 hores, a la sala 2 del Museu de Ciències Naturals i estarà a càrrec de Juan Bisquert, editor científic de la publicació.

El llibre és un testimoni d’una de les grans aportacions de la Revolució Francesa: la unificació de el sistema mètric decimal uniforme, encarregada per l’Assemblea Nacional a l’Acadèmia de Ciències de Paris. La idea dels revolucionaris era crear un sistema de mesura igualitari que exportar a altres països i acabar amb els obstacles a el comerç i el desenvolupament científic.

Més sobre el llibre
Mira l’booktrailer: https://youtu.be/JZyomNuJaHQ
Descarrega o compra el llibre: https://scitoedicions.org/producte/marite-i-les-dones-gori-la/

Literatura a indrets singulars: Scito Edicions participa a La Vall dels Llibres

València, 27 de setembre del 2021. Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 1a Fira d’editorials independents i de proximitat de la Valldigna amb el Monestir de Santa Maria de la Valldigna com a coprotagonista. L’editorial valenciana Scito Edicions hi va participar el 25 i 26 de setembre amb diverses activitats i amb un punt de venda de l’editorial.

La presentació de Marite i les dones goril·la, de Teresa Sanchis Labiós, va marcar el punt d’inici de les activitats de la fira. A la presentació hi va intervenir l’escriptora valenciana Isabel Canet juntament amb l’autora del llibre. L’activitat va estar amenitzada per l’actuació en directe del músic Francesc Pedroche, conegut artísticament com a Doctor Dropo.

La següent activitat organitzada per l’editorial va tenir lloc el diumenge 26 amb l’acte de presentació de Contes de la Gran Tartària i de més enllà, d’Encarna Sant-Celoni i Verger. A l’acte va intervindre l’escriptora valenciana Lourdes Boïgues, així com Maria Escrihuela, amiga de l’autora. Els espectadors van gaudir d’una lectura dramatitzada del conte El llenyataire i la Mort, una de les històries de les que es compon el llibre, de la mà de l’actriu Sara Sabater Tarín.

Scito Edicions, un projecte de Fundació Scito

Scito Edicions naix el 2017 com a projecte de la Fundació Scito, entitat l’activitat principal de la qual és l’organització de conferencies científiques internacionals. El compromís amb la societat i el gust per la literatura va impulsar a la fundació a crear la seua pròpia marca editorial mitjançant la qual es publiquen obres de divulgació, ficció i assaig.

Literatura al bus: Col·laboració de Fundació Scito i l’EMT la Setmana Europea de la Mobilitat

València. 27 de setembre del 2021. Del 16 al 22 de setembre la ciutat de València s’ha omplit d’activitats amb motiu de la Setmana Europeu de la Mobilitat. Fruit d’una col·laboració entre Fundació Scito i EMT València, els usuaris de l’autobús han pogut amenitzar el seu viatge escoltant els audiorrelats del llibre València en Línia. Trenta històries en el bus, als quals podien accedir a través de QRs disponibles en totes les parades de la xarxa.

Dia sense cotxe, però amb literatura:

El dia 22 de setembre, amb motiu del Dia sense cotxes, els usuaris d’EMT van assistir a les lectures de diversos relats del llibre de la mà de les seues autores i de l’actriu Pepa Juan. La jornada es va iniciar amb la lectura de Susana Gisbert del seu relat L’absència.

Seguidament, hi va intervenir Teresa Sanchis Labiós amb la lectura de Vides Tancades a la línia 31. Per últim, l’actriu Pepa Juan va llegir el relat Línia 8, d’Isabel Ribes. Així, la col·laboració entre EMT i Fundació Scito va donar lloc a l’apropament de la literatura a la ciutadania i va amenitzar el trajecte dels usuaris amb històries curtes i divertides.